Salata de iarna

Salatele de radacinoase sunt o alegere potrivita si la indemana in sezonul toamna- iarna. Radacinoasele sunt surse bune de vitaminele B1, B2, C, E, betacaroten, minerale (calciu, fosfor, potasiu, fier) si  glucide complexe: amidon, fibre alimentare,  ce au avantajul ca elibereaza treptat glucoza in sange, prevenind astfel cresterea sau scaderea brusca a glicemiei. In curele de slabire, radacinoasele sint recomandate si datorita continutului ridicat de fibre alimentare care dau senzatie de satietate .

O salata cu morcovi, telina, asezonata cu otet de mere si ulei de masline extravirgin este o alegere potrivita pentru prinz sau cina . Daca mai adaugam  niste nuci , atunci salata va fi si mai gustoasa si mai bogata din punct de vedere nutritional.

Modul de preparare este extrem de simplu si rapid.

Ingrediente:

  • morcov
  • telina
  • mar
  • patrunjel verde (pentru decor)
  • nuci
  • otet de mere
  • ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:

  1. Se dau  prin razatoarea mare morcovul, telina si marul.
  2. Se asezoneaza cu otet si ulei
  3. Se toaca patrunjelul si se decoreaza salata
  4. Nucile le puteti folosi crude sau usor coapte

About the Author

You may also like these