Cum să evițam tentația alimentelor nesănătoase la birou?

O problemă comună în viața de birou este tentația alimentelor nesănătoase. Mulți dintre noi petrecem ore în fața calculatorului sau în ședințe, iar alegerile alimentare pot deveni o provocare majoră. Apelează la fast-food-uri pentru masa de prânz sau își comandă ceva de mâncare și puțini sunt cei care își permit să aloce mai mult de jumătate de oră acestei mese.


Iata cateva strategii practice pentru a reuși să faci alegeri alimentare sănătoase la birou:

 • 1.Conștientizarea provocărilor :
  In primul rand da-ti seama de ce faci aceste alegeri! Poate sunt vechile obiceiurile, sau poate disponibilitatea redusă a opțiunilor sănătoase, sau poate mediul/colegii sau poate stresul. Identificarea acestor factori este esențială pentru a dezvolta strategii eficiente.
  2.Planifică-ți mesele în avans:
  Ideal ar fi sa-ti pregatesti de acasa mesele pentru birou deoarece gătitul acasă îți oferă control asupra ingredientelor și asupra metodei de preparare. Pregătește alimentele preferate, ambalează-le în recipiente potrivite ca dimensiune pe care le vei lua cu tine si astfel vei evita tentația de a cumpăra mâncare nesănătoasă în timpul programului.
  3.Exploreaza opțiuni sănătoase din zonă:
 • Dacă nu poți aduce mâncare de acasă, explorează opțiunile sănătoase din zona biroului tău.Multe restaurante oferă opțiuni mai sănătoase, precum salate, grătare sau alternative cu conținut redus de calorii.
  4.Nu uita de hidratare:
 • Uneori, senzația de foame este confundată cu setea. Asigurați-vă că sunteți bine hidratați pe tot parcursul zilei, consumând apă în mod regulat. Acest lucru poate ajuta la reducerea poftelor nesănătoase.


O alimentație sănătoasă nu trebuie privită din punctul de vedere al interdicțiilor. Mâncarea nu este un dușman, deci ar trebui să ne concentrăm atenția mai mult asupra alimentelor pe care le putem consuma fără griji, precum fructele și legumele, cerealele integrale, leguminoase boabe, oua sau carnea slabă.
Adoptând aceste strategii, poți integra cu ușurință alegeri alimentare mai sănătoase în rutina ta zilnică la birou și poți menține un stil de viață echilibrat.

About the Author

You may also like these