MOTIVATIA POTRIVITA

Sa slăbești nu este un obiectiv ușor și acest lucru îl știu prea bine persoanele care au trecut de-a lungul timpului prin mai multe încercări, cu reușite mai mari sau mai mici, cu frustrări mai mari sau mai mici, cu recaderi.

Știu că nu este întotdeauna ușor să faci schimbări în viața ta și să îți îmbunătățești sănătatea, dar vreau să știi că eforturile tale vor fi răsplătite.

Mai mulți factori trebuie luați în calcul atunci când începi un proces de slăbire dar în primul rand este MOTIVAȚIA.

Gândeste-te la obținerea unei greutăți sănătoase ca la o călătorie personală, în care fiecare pas pe care îl faci contează. Fiecare decizie mică pe care o iei în favoarea unui stil de viață sănătos, fie că este vorba de a face mișcare regulată, de a alege alimente nutritive sau de a avea un somn adecvat, contribuie la atingerea obiectivului tău.

Aminteste-ti întotdeauna că este important să fii blând cu tine însuți pe parcursul acestei călătorii. Înțelege că schimbările nu se întâmplă peste noapte și că fiecare progres, indiferent de cât de mic, este un pas în direcția cea bună. Nu te descuraja dacă întâmpini obstacole sau dacă ai momente în care simți că nu progresezi suficient de repede. Aceste momente sunt normale și fac parte din procesul de dezvoltare.

Încurajează-te în fiecare zi, căci fiecare zi este o oportunitate de a face alegeri sănătoase. Găsește modalități de a-ți menține motivația ridicată, fie prin stabilirea unor obiective realiste, prin înconjurarea ta cu oameni care te sprijină sau prin găsirea unor activități fizice care îți aduc bucurie și împlinire.

Amintește-ți mereu că greutatea ta sănătoasă nu este doar despre aspectul fizic, ci și despre starea ta de bine generală. O greutate sănătoasă îți poate aduce un nivel mai mare de energie, un somn mai odihnitor, o minte clară și o sănătate mai bună în general. Meriți să te bucuri de toate aceste beneficii.

Nu uita că ești puternic și capabil să faci schimbările necesare pentru a-ți atinge obiectivul. Ai încredere în tine și în capacitatea ta de a-ți transforma viața. Ești mai mult decât greutatea ta și meriți să te simți fericit și sănătos.

Nimic nu poate sta în calea omului care STIE ce vrea și acest lucru îl observ foarte bine la persoanele cu care lucrez.

❗Pana nu devine URGENȚĂ nevoia de a slabi, vei ceda tentațiilor mai des, vei găsi scuze, vei găsi vinovați și în final vei fi dezamăgit, nemulțumit de lipsa de voință.

About the Author

You may also like these