Salata cu tofu

Tofu este bogat in proteine de inalta calitate, fiind o sursa de vitamina B si fier. In cazul in care agentul de coagulare folosit pentru preparat este sare de calciu, tofu este o sursa excelenta de calciu. Fiind bogată în proteine (125 g de tofu conțin 10 g de proteine), aceasta este foarte sățioasă și hrănitoare.

Brânza tofu se digeră foarte ușor, este săracă în calorii (76cal / 100g tofu) și nu conține colesterol. În schimb, având un gust neutru, absoarbe ca un buretele aromele ingredientelor împreună cu care este gătit.

Tofu este foarte consumat, în special, în bucătăria asiatică. Poate fi adăugat cu succes în salate, supe, frigărui, soteuri, paste, legume.

INGREDIENTE

125g tofu

100g spanac baby

20g seminte crude de dovleac

marar

PREPARARE

  1. tofu taiat felii de 2 cm grosime se condimenteaza cu ierburi aromatice (oregano, cimbru), fulgi de ardei iute, se stopeste cu putin ulei de masline si se pune 2 minute pe grill astfel incat devine usor crocant la exterior si moale in interior
  2. spanacul spalat se asezoneaza cu dresing din ulei de masline, otet balsamic sau zeama de lamaie, sare si putin mustar cu boabe sau picant (dupa gust)
  3. semintele de dovleac de rumenesc usor in tigaie si se presara deasupra salatei

Sa aveti pofta!

About the Author

You may also like these