Scorţişoara, piperul negru, boabele de muştar, ardeiul iute şi ceapa accelerează metabolismul
Să slăbeşti fără dietă şi fără abonament la o sală de fitness. Să topeşti kilogramele fără bisturiu. Cu toţii visăm la asta. Nutriţioniştii susţin că este posibil, dacă includem în alimentaţie condimente care accelerează metabolismul.
1.Scorţişoara
Stimulează organismul să piardă în greutate. Un studiu recent a arătat că acest condiment are capacitatea de a scădea nivelul colesterolului „rău” şi de a stimula arderea grăsimilor. Pentru rezultate vizibile, nutriţioniştii recomandă o linguriţă de scorţişoară pe zi. Această cantitate nu trebuie depăşită, deoarece condimentul conţine cumarină, o substanţă chimică, ce atacă ficatul dacă este consumată în cantităţi mari.
2.Piperul negru
Imbunătăţeşte digestia şi stimulează tranzitul intestinal lent. Nutriţioniştii susţin că arderile sunt stimulate cu opt la sută mai mult dacă mâncăm alimentele condimentate cu piper. Specialiştii recomandă ca piperul condiment să fie presărat proaspăt măcinat, deoarece praful îşi pierde proprietăţile de accelerare a metabolismului odată cu trecerea timpului.
3.Ardeiul iute
Este „prietenul” curelor de slăbire. „Ardeiul iute şi celelalte condimente picante, precum chili, wasabi sau tabasco, pot deveni aliatele noastre atunci când vrem să scăpăm de câteva kilograme în exces”, susţine medicul nutriţionist Mihaela Bilic. Condimentele iuţi au proprietatea de a stimula producţia de endorfine şi adrenalină în organism şi cresc rata arderilor cu 25 la sută timp de trei ore după masă, explică specialistul în nutriţie.
4.Boabele de muştar
Grăbesc metabolismul cu 15 la sută în următoarele ore de după masă. Medicii spun că muştarul din comerţ este sărac în kilocalorii, aşa că poate fi folosit cu încredere, fără a ne teme de surplusul caloric. Mai mult, acesta nu conţine colesterol, ci doar urme de grăsimi vegetale şi între 25-32 la sută proteine.
5.Ceapa
Distruge grăsimile din mâncare şi ajută organismul să elimine excesul de lichide. Pentru ca efectul să fie cel dorit, nutriţionistul Bilic recomandă adăugarea acestui condiment în mâncare în stare naturală sau înăbuşit în puţină apă, deoarece prăjit, condimentul devine indigest.
Sursa: www.frunza-verde.ro