Avocado…. marturisesc ca nu mi-a placut in mod deosebit gustul acestui fruct cand l-am gustat prima oara. Apoi am inceput sa caut informatii despre el . Acum am ajuns sa fiu “nelinistita” daca imi lipseste mai mult de cateva zile din meniu.
Cand il cumpar , de cele mai multe ori , este necopt (tare la pipait) asa ca il pun intr-o punga de hartie si il las sa se coaca , in dulap, 2-4 zile. Miezul fructului cand este copt este onctuos, minunat.
Reteta de baza este originara din Mexic si era preparata din avocado, chili si diverse alte condimente. Este usor de realizat si o puteti consuma ca aperitiv. Zeama de lamaie conteaza cel mai mult la aceasta combinatie.
Ingrediente pentru reteta de baza:
avocado bine copt
zeama de la o jumatate de lamaie
sare, chili
Optional se poate imbogati cu oricare dintre ingredientele: 1 ceapa mica fin tocata, cubulete de rosii, ardei capia, ardei iute, usturoi, seminte macinate de in sau floarea soarelui, patrunjel.
Preparare:
Se piseaza miezul fructului cu furculita sau cu blenderul, se adauga zeama de lamaie, sarea si praful de chili. Apoi puteti apela la oricare dintre optiunile de mai sus, dupa gust.
Pasta de avocado se consuma imediat deoarece se oxideaza usor. Se seveste pe biscuiti tip crackers, pe paine prajita, cu nachos, cu lipie crocanta, pe felii de ardei, pe frunze ve varza alba sau rosie.
Sa aveti pofta!
sursa imgine: a1.ro