Accepta-ti varsta si slabeste sanatos

Indiferent de varsta este util sa avem in minte asa cum vrem sa aratam. Trebuie sa alegem cea mai buna varianta a noastra si nu varianta asa zis” ideala”.
Perioada de varsta la care se gaseste persoana cu probleme de greutate este foarte importanta pentru ca fiecare etapa a vietii  este marcata de anumite caracteristici fizice, fiziologice si psihologice. Pentru ca obiceiurile, comportamentele, metabolismul sunt diferite la fiecare varsta si corpul nostru reactioneaza diferit la incercarile de a slabi.

Nu vom  slabi la fel la 20 de ani ca la 55 ani !

La 20 de ani nevoile energetice ale organismului sunt mari pentru a face fata activitatilor specifice varstei. Din nefericire obiceiurile alimentare nu sunt dintre cele mai bune acum: dulciuri, sucuri acidulate, fast food. La acestea se poate adauga un program dezordonat, sedentarismul, noptile albe, fumatul.

Motivatia slabirii se gaseste in dorinta de a arata bine, de afirmare profesionala si binenteles dorinta gasirii unui partener. Avantajul este dat de  metabolismul rapid, organismul pierzand usor kilogramele in plus.

Este insa si o perioada de mare disponibilitate in fata diverselor diete urmate de persoane mai mult sau mai putin celebre si in fata promisiunilor de genul „Slabesti garantat 5 kilograme in 7 zile”. Dar nu exista retete minune care sa lucreze intr-un timp atat de scurt fara consecințe. Consecintele unor astfel de incercari, de obicei repetate frecvent, implica riscuri in ceea ce priveste echilibrul metabolic și uneori chiar sanatatea.

La 30 de ani ne aflam, de obicei, intr-o perioada de stabilitate profesionala, financiara, familiara si emotionala. Diversele diete incercate in ultimii ani, alaturi de eventualele sarcini sau tratamentele hormonale urmate in dorinta de a ramane insarcinate, ori tratamentele cu anticonceptionale, toate au determinat acumularea anumitor kilograme si a celulitei. Stiti avantajele unei alimentatii echilibrate dar, de multe ori, vi se pare dificil de adaptat la propriul stil de viata.

Incercati sa faceti cateva schimbari, care pot avea impact bun asupra greutatii si starii de sanatate : mic dejun consistent, o cina usoara inainte de ora 20 si dormiti suficient(7-8 ore/noapte).

Dupa 40 de ani trebuie sa aveti asteptari realiste: o silueta ca la 20 de ani este mai greu de realizat. Bucurati-va de feminitatea dumneavoastra si nu e tarziu sa alegeti un stil de viata sanatos: mese regulate si fara excese, alimente preparate sanatos, multe legume, o buna hidratare, miscare de intensitate medie zilnic si odihna suficienta.

A avea un stil de viata sanatos  ar trebui sa fie un scop pe termen lung pentru oricine.

About the Author

You may also like these