Slabirea prin metode extreme

Dieta

Din pacate, atat infometarea cat si restrictiile calorice severe si de scurta durata sunt metode practicate de multe persoane care vor sa piarda in greutate. Chiar daca se obtine o scadere in greutate, ea va fi de cele mai multe ori temporara, iar efectele secundare nu vor intarzia sa apara.

Orice restrictie calorica severa este perceputa de organism ca o amenintare, iar cand aceasta se repeta organismul reactioneaza adaptandu-se metabolic. Aceasta consta in incetinirea metabolismului pentru a face economie de energia  necesara functiilor vitale precum respiratia, circulatia, activitatea musculara. Cu cat ii dam organismului nostru mai putin, cu atat el se obisnuieste sa consume mai putin si, in final, nu mai reusim sa slabim nici cu diete foarte stricte.

In plus, slabitul prin metode extreme se face majoritar prin deshidratare si topirea masei musculare si in mai mica masura din grasimea de depozit, cea care este responsabila de afectarea starii de sanatate.

Ca efecte secundare pot aparea senzatia de slabiciune, insomnia, iritabilitatea, scaderea concentratiei de hormoni sexuali (poate opri menstruatia in cazul femeilor).

O pierdere lenta si treptata a kilogramelor in plus este nu doar mai sanatoasa, ci are toate premisele mentinerii de lunga durata a rezultatelor pentru ca implica schimbarea obiceiurilor alimentare.

* sursa imagine: aici.

About the Author

You may also like these