Cine te sustine atunci cand vrei sa slabesti?

10494695_664471246978014_4166377224556011659_n

Este clar ca atunci cand vrei sa faci o schimbare in stilul tau de viata, iar cei din jurul tau nu trebuie, nu sunt dispusi  sau nu considera ca trebuie sa o faca, vei observa o modificare in atitudinea lor fata de tine.

Unii vor avea o atitudine pozitiva, benefica, altii mai putin.

Este de dorit ca familia (sot, sotie, parinti, bunici), prietenii si colegii, cei cu care esti obisnuit sa imparti un stil de viata sa fie alaturi de tine . Asta presupune sa nu te tenteze cu mancaruri pe care tu trebuie sa le eviti, sa faceti activitati fizice impreuna (macar plimbari).

Din pacate, o buna parte din activitatile familiale si sociale ca mersul in oras, sau in vizite, sau la film, sau la diverse evenimente, etc,  se invart in jurul mancarii, asa ca ai nevoie sa te poti baza pe cei de langa tine. Oricum trebuie sa tii piept diverselor tentatii din jurul tau, asa ca nu ai nevoie si de piedici.

Schimbarea pe care tu incerci s-o faci pentru tine ii poate afecta si pe cei apropiati: meniul tau este altul, nu mai participi in aceeasi masura la mesele de familie, ai un  anumit orar de masa pe care trebuie sa il respecti, nu mai imparti o pizza cu un coleg de serviciu la masa de pranz. Ca sa  faci mai multa miscare  implica o reorganizare a timpului tau liber, care poate inainte presupunea activitati de familie sau cu prietenii.

Pot aparea reactii  negative la incercarea ta, precum observatii usor critice, incercari “nevinovate” de a te tenta cu alimente care nu sunt in dieta ta sau de a te face sa renunti la activitatile de miscare fizica pe care ti le-ai propus.

Aceste reactii vin din neintelegerea nevoii tale de a slabi sau ….poate dintr-un  sentiment de nesiguranta a felului in care ei arata.

Felul in care simti ca incercarea ta este perceputa de ceilalti si reactia lor fata de tine, este decisiv in reusita ta.

Insa, pentru a avea parte de acest suport moral, trebuie sa stii sa-l  ceri.

Trebuie sa le comunici foarte clar si deschis ceea ce ti-ai propus sa faci, ce te deranjeaza in atitudinea lor si la ce te astepti din partea lor.

Comunicarea este cel mai bun pas pe care poti sa-l faci pentru  a obtine suportul moral al celor din jurul tau . Ai mare nevoie de el pentru a reusi.

Si, nu in ultimul rand, nu uita ca nutritionistul va deveni partenerul tau de incredere in drumul spre cea mai buna varianta  ta.

 

About the Author

You may also like these