Rareori prepar termin spanacul, imi place sa il consum crud. Astazi am facut o exceptie si am facut chiftele la cuptor. Frunzele de spanac conţin clorofilă în cantitate mare, acid folic, vitamina B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K, caroten, fier. Iti recomanda sa il folosesti cat mai des crud in smoothi-uri, salate sau sucuri, dar sa incerci si aceasta reteta care este minunata.
Ingrediente
- 2 cani de spanac proaspat
- 1 cana de mazare proaspata sau congelata
- 2 cani de quinoa fiarta
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de fulgi de ovaz
- 1/2 chimen
- 1/2 lingurita de coriandru
- 1/2 lingurita de turmeric
- sare neiodata
Mod de preparare
- 1.Spanacul si mazarea decongelata se pun in robot si se maruntesc.
- 2.Adaugam boabele de quinoa fierte si scurse de apa, usturoiul drobit, chimenul, coriandrul, turmericul, sarea si fulgii de ovaz.
- 3.Amestecam bine toate ingredientele, modelam chiftelele si le punem la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade.
- 4.Dupa ce le scoatem de la cuptor le putem rumeni pe grill.