EVENIMENTE

TRAISTA CU SANATATE

traista

Programul “Traista cu sanatate” a fost lansat la Iasi, in 2012. Este un program educaţional dedicat copiilor şi familiilor lor care promovează un stil de viața sanatos, cu respectarea traditiilor locale. Are la baza dovezi științifice și este coordonat de experți de la Universitatea de Medicina și Farmacie Grigore T. Popa din Iași. Este recunoscut la nivel internațional fiind inclus cea mai în cea mai mare organizație de lupta împotriva obezității infantile, rețeaua Internatională EPODE, alaturi de programe din peste 25 de țări. Acest program poate schimba viața copiilor voștri!

Mesajul programului, bazat pe pachetul educational “Traista cu sanatate- comportamentul alimentar sanatos la copii “si povestile cu cei trei ieduti, Subtirel, Mijlocel si Voinicel, au o mare forta educativa, copiii insusindu-si cunostintele pe baza jocurilor si a povestilor.

În acest program copiii vor descoperi ce este bun pentru sanatatea lor: mancarea sanatoasa, apa curata și activitatea fizica.

In calitate de voluntar al acestui proiect am efectuat masuratori antropometrice(greutate, talie, inaltime) elevilor de la scolile implicate in program si am prezentat o lectie de nutritie invatatorilor si parintilor in care am abordat tema importantei micului dejun in cresterea sanatoasa a copiilor.

In cadrul acțiunilor de prevenție a obezității, promovate de Programul comunitar Traista cu sănătate- Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși, a avut loc pe 21 mai 2016  Conferința” Prevenţia obezităţii la vârsta copilăriei – Acțiuni pentru un viitor mai sănătos”, ediția a IV-a unde am avut ocazia sa prezint tema “Micul dejun sanatos din Traista cu sanatate”.

Pentru mai multe detalii accesati: http://www.traistacusanatate.ro/

P1050113