Migdalele sunt recomandate ca alimente cu proprietati deosebite atat intr-o alimentatie echilibrata cat si in dietele de reducere a greutatii. Sunt bogate in ingrediente anti-inflamatorii, fibre și antioxidanți, care sunt necesare pentru o buna sanatate. Astfel, contin vitamina E, vitamine din complexul B, acizi graşi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine şi fibre.

Cateva dintre beneficiile consumului de migdale

scaderea in greutate – desi sunt bogate in calorii- 10 migdale= 100 calorii-   acestea pot reduce grasimea abdominala si circumferinta taliei si va pot ajuta la eliminarea surplusului de kilograme deoarece duc la mentinerea pe termen lung a senzatiei de satietate, scazand apetitul alimentar.

– reducerea tensiunii arteriale – ajuta la reglarea tenisunii arteriale, intrucat sunt bogate in potasiu si sarace in sodiu.

protectie cardiovasculara  contin un nivel ridicat de grasimi mononesatutate sanatoase pentru inima, dar si magneziu care imbunatateste fluxul circulatiei sangelui, scazand riscul aparitiei atacului de cord.

mentinerea nivelului de colesterol in limite normale –  fibrele  si acizii grasi omega 6 din compozitia migdalelor ajuta la mentinerea in limite normale a valorii colesterolului total.

ameliorarea diabetului zaharat – migdalele reduc cresterea brusca a glucozei din sange si a insulinei dupa mese datorita continutului lor important de fibre.

asigurarea unei bune functii cerebrale–  migdalele contin nutrienti care stimuleaza activitatea cerebrala si pot reduce riscul declansarii bolii Alzheimer  si triptofan care contribuie la dezvoltarea sanatoasa a creierului si ameliorarea stresului.

infrumusetarea parului si a unghiilor – continutul de vitamina B din migdale ajuta la cresterea sanatoasa atat a parului, cat si a unghiilor.

prevenirea cancerului – polifenolii si antioxidantii continuti de migdale le face excelente in preventia cancerului

Stiati ca?

20-25 de migdale consumate zilnic acopera aproximativ 10% din necesarul de proteine al organismului si 35% din necesarul de vitamina E, un antioxidant care contribuie semnificativ la prevenirea cancerului si contine echivalentul de calciu al unui sfert de ceasca de lapte.

Migdalele sunt alegerea ideala pentru gustari .

!! Au o savoare deosebita daca le veti consuma dupa ce au stat la inmuiat cateva ore sau peste seara in apa rece.

Leave a Reply