Programe de nutritie gandite sa-ti aduca rezultatele dorite de tine.

ico 1s

Suntem cu totii oameni. Ne plac anumite feluri de mancare, putem face miscare mai mult sau mai putin, avem ocupatii sedentare sau solicitante, avem diferite obiceiuri sau afectiuni. Nu exista o reteta de mentinere a siluetei  valabila pentru toti, dar am simplificat realizarea unei diete personalizate in trei pasi:

 

Pasul 1. Dobandirea de obiceuri alimentare sanatoase
Pasul 2. Scaderea in greutate
Pasul 3. Stabilizarea si mentinerea greutatii dobandite

ico 2

Sunt fericiti oamenii care nu doresc sau care nu trebuie sa slabeasca pentru ca au o greutate optima. Este un lucru foarte pretios si trebuie sa avem grija printr-un program alimentar organizat, sanatos, odihna, miscare si, mai ales, placere. Un plan in aceasta directie incepe cu o discutie relaxanta.

ico 3

Un copil este o minune si, de aceea, mama trebuie sa aiba o grija speciala fata de acesta inca din primele momente ale sarcinii. Stilul de viata, inclusiv alimentatia, se modifica pentru ca toata lumea sa fie fericita pentru multa vreme. O alimentatie sanatoasa poate ajuta la un control al greutatii, atat pe parcursul sarcinii, cat si dupa nastere, in conditiile in care obiectivul principal este sanatatea tinerii familii.

ico 4Copiii nostri sunt tentati mereu de diferite atractii si abuzuri alimentare, care, din pacate, vor avea efecte neplacute pe termen lung, afectandu-le sanatatea, psihicul si viata sociala. O alimentatie echilibrata, adecvata si diversificata impreuna cu o activitate fizica regulata pot face copiii sanatosi, fericiti si plini de incredere. Un sfat pentru copii vine doar dupa o discutie despre obiceiurile si particularitatile acestora, urmand a fi stabilite o serie de elemente adecvate.

ico 5Considerata de unii o moda, pentru altii fiind o necesitate, dieta vegetariana presupune renuntarea la carne si produse din carne. Beneficii dietei vegetariene se datoreaza si faptului ca aceasta presupune adoptarea unui stil de viata sanatos si activ. Ca si in cazul celorlalte diete, dieta vegetariana necesita echilibru, la care se ajunge in primul rand printr-o etalare a motivelor, a felului de a fi al persoanei si de alte cateva elemente care pot fi rapid determinate in cadrul unei intalniri.

ico 6Masa in familie este un moment foarte pretios si trebuie sa fie totodata si sanatos. Exemplul pe care il dam copiilor nostri prin modul in care ne hranim le va influenta acestora viitorul si stilul de viata. Cu atat mai mult, cand avem de indreptat unele obiceiuri nedorite, va trebui sa fim uniti, consecventi si sa ne tinem de un plan pe care il putem face impreuna, pornind de la o simpla discutie.

ico 7Boli mai mult sau mai putin moderne impun regimuri alimentare care trebuie construite impreuna cu un specialist in nutritie, o persoana care a studiat aceste lucruri si care stie cum sa colaboreze cu medicul specialist pentru optimizarea unui tratament. Studierea unui diagnostic sau a unui act medical va constitui un punct de plecare pentru un program de ameliorare optim, prin dieta si nutritie.