SALATA DE VARA

O salată răcoroasă, de vara, cu morcov și dovlecel proaspat, ce poate fi consumata ca atare sau alaturi de un peste la gratar.

INGREDIENTE:

  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 100g iaurt grecesc
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de in macinate

PREPARARE:

  1. morcovii si dovlecelul se feliaza in panglici cu ajutorul cutitului de decojit
  2. se prepara un dresing din iaurt grecesc, usturoi, ulei de măsline, piper roșu
  3. se amesteca legumele cu dresingul si se lasă la rece 10 minute înainte de a fi consumate.
  4. se presara deasupra semintele de in macinate

Conţinutul crescut de vitamine şi minerale din dovlecei, precum şi cel de fibre, promovează o scădere în greutate sănătoasă

100g dovlecel aduc 17 kcal

Dovlecelul este si o sursa buna de potasiu, un nutrient bun pentru inima, care amelioreaza nivelul tensiunii si neutralizeaza efectele excesului de sodiu.

Alegeți dovlecei organici, de grădină, pentru a beneficia din plin de nutrienti.

About the Author

You may also like these