Salata cu sfecla si dovleac copt

In medicina naturista, sfecla rosie este o adevarata legenda, proprietatile sale vindecatoare in bolile sangelui, in cele tumorale sau ale ficatului fiind cunoscute de multi ani. Ar trebui s-o consumam mai des, mult mai des decat o facem. In stare cruda, nu are un gust ce place tuturor, in timp ce fiarta sau coapta, este placuta la gust. O putem consuma sub forma de salate ( de ex. Salata de sfecla rosie ) sau ciorbe.

Bogat în betacaroten, dovleacul are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Are foarte puţine calorii, dar totodată este o sursa bogata de fibre, antioxidanți, minerale, vitamine, fiind recomandat pentru controlul colesterolului şi reducerea greutații corporale. Dovleacul poate fi consumat crud, copt, fiert, sub forma de supe, placinte, salate.

 Pentru salata mea am folosit sfecla si dovleac copt. Am servit-o cu o felie de paine integrala prajita frecata cu putin usturoi, presarata cu oregano si ulei de masline presat la rece.
Ingrediente: 
– mix de frunze de salata
– sfecla rosie coapta
– dovleac copt
– castravete
– telemea de capra
– ierburi aromatice uscate: oregano, cimbru
– ulei de masline
– otet balsamic
– sare
– ardei iute

Feliile de sfecla le-am lasat cateva minute intru-un amestec de otet balsamic, ulei de masline, sare, ardei iute si apoi le-am adaugat in salata.

Sa aveti pofta!

 

Leave a Reply