Condimente care transforma apa intr-un elixir

9818633545_605c49b38d_mUn pahar cu apa plata este cea mai buna bautura pentru organism.

Dar, poate fi mai benefic dacă adăugați condimente cu proprietati vindecatoare în ea. În acest fel veți obține o bautura sanatoasa, care va îmbunătăți digestia și va curăța organismul dumneavoastră de toxine.

1.Lamaia

Atat lamaia cat si lime sunt surse excelente de vitamina C, un important antioxidant care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, eliminarea toxinelor si ajuta digestia. Stoarceti o jumatate de lamaie sau lime intr-un pahar cu apa si consumati-l in orice moment al zilei.

2.Ghimbir

Gimbirul a fost folosit de secole ca un remediu pentru a trata crampele, greata, flatulenta si digestia proasta. Acesta imbunatateste circulatia sangelui si are proprietti antiinflamatorii si antivirale. Taiati o bucata de ghimbir in cuburi mici și adăugați-l la apă. Veti obtine o apa foarte aromata .

3.Frunze de menta

Menta este o planta aromatica cu gust placut si racoritor. Are proprietatea de a activa glandele salivare, de a ajuta la digestia alimentelor si de a ameliora durerile de stomac. O limonada cu lamaie, menta si ghimbir este o adevarata delectare pe caldura verii.

4.Castravetele

Taiati castravete in cuburi mici si puneti-l in apa. Apa va avea un gust proaspat si ajuta la eliminarea toxinelor. Dupa ce ati baut apa , mancati si feliile de castravete, deoarece acestea sunt bune pentru sanatatea ta, continand antioxidanti si fibre.

5.Scortisoara

Scortisoara regleaza nivelul zaharului din sange, ajuta la arderea grasimilor si este remediu impotriva virusilor. Se adauga o bucata de scortisoara intr-un pahar cu apa si se lasa sa stea acolo pana cand se aromatizeaza apa. Consuma apa pe parcursul zilei.

6.Cuisoarele

Cuisoarele ajuta in  procesul de digestie si lupta cu succes impotriva parazitilor care se gasesc în corpul uman. Pune trei – cinci cuisoare în apa si lasati pana cand se elibereaza aroma lor în apa.