Prevenția este cheia și atunci când vorbim de sănătatea și frumusețea pielii. Nu există un moment optim pentru a începe să avem grijă de pielea noastră. Cu cât mai devreme acționăm, cu atât vom întârzia, pe cât posibil, efectele îmbătrânirii.

Poluarea, fumatul, somnul insuficient sau neodihnitor, stresul, expunerea prelungită la soare , stilul de viata haotic, alimentatia hipercalorica, consumul exagerat de zahar , alcoolul în exces, hidratarea insuficientă, ne conduc încet dar sigur către o piele lipsită de vitalitate, fără elasticitate, ternă și ridată.

 Alimentele prietene ale unui ten frumos:

Alimente bogate în vitamina C

După vârsta de 35 de ani, producția de colagen scade considerabil. Este vârsta apariției primelor riduri profunde. Vitamina C stimulează producția de colagen și ajută la păstrarea elasticității pielii.

Spanacul, fructele de pădure, citricele, ardeiul roșu, varza roșie, kale, cartof dulce și broccoli sunt doar câteva dintre alimentele bogate în vitamina C pe care le putem introduce cu ușurință în dieta zilnică.

Alimente bogate in colagen

Supa de oase este concentrată în colagen, putând fi folosită la prepararea supelor și ciorbelor, adăugată legumelor sau sosurilor fierte. 

Alimentele bogate in vitamina C ,licopen (rosiile) si zinc (carnea rosie, fasolea, nautul, nucile) stimulează producția de colagen.

Alimente bogate in acizii grasi omega-3

Pestele gras ,fructele de mare, fructele avocado, nucile, semințele de in, semintele de chia sunt sprijin de nădejde pentru o piele catifelată și luminoasă.

Alimente bogate in vitamina A si E 

Migdale,nuci, alune de pădure crude, avocado, semințe de floarea-soarelui, morcovi, dovleac, suc de roșii consumate în cadrul unui stil de viață echilibrat, ajută pielea să devină mai luminoasă, să își păstreze elasticitatea.

 Apa

 Fără hidratare, pielea noastră își pierde fermitatea, elasticitatea și aspectul sănătos. Vitaminele și mineralele din alimentele pe care le mâncăm nu mai sunt absorbite la capacitate optimă, iar pielea, ca și întreg organismul de altfel, nu vor mai primi ceea ce au nevoie. Asta face hidratarea să fie un pas vital absolut, peste care nu putem sari daca ne dorim o piele frumoasă.

O piele sanatoasa, catifelata si stralucitoare, trebuie sa o ingrijesti zilnic. Numai ca, alaturi de produsele cosmetice de calitate, pielea nu isi poate pastra insusirile fara o nutritie optima.